IT-Universitetet i Koebenhavn.

Unge strømmer til IT-Universitetet: 47 procent flere ansøgere i år

Om ITUUddannelseMads Tofte

5. juli 2017

Flere end nogensinde har i år søgt ind på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København – en udvikling, der vækker glæde blandt arbejdsgiverne, som tørster efter it-arbejdskraft. Samtidig viser årets ansøgertal en kraftig stigning i kvindernes interesse for softwareudvikling.

Robot printer.

Robotprinter spytter robotter ud, der kan genbruges igen og igen

DatalogiForskningrobotterSebastian RisiDigital Designkunstig intelligens

3. juli 2017

På bare 13 minutter kan en nyudviklet robotprinter forvandle en aluminiumsstreng med små motorer til en funktionsdygtig robot, der efter brug kan rettes ud og genbruges til andre formål. Forskere fra blandt andet IT-Universitetet, MIT og Columbia University står bag opfindelsen, som på sigt måske vil kunne anvendes i rummet eller i katastrofesituationer.

arkitektroller

"Der skal styr på arkitektrollerne"

EfteruddannelseBusiness ITforretningledelse

29. juni 2017

Man er ikke enterprisearkitekt bare, fordi man ved noget om databaser. Vi skal have ryddet op i begreberne og få styr på rollerne, så enterprisearkitekturen kan udfylde dens fulde potentiale, mener ekstern lektor på IT-Universitetet, Klaus Østergaard.

Softwareudvikling på ITU.

Nyudklækkede softwareudviklere svømmer i jobtilbud

UddannelseDatalogikarriere

26. juni 2017

Omkring 45 nye kandidater i softwareudvikling springer i disse dage ud på IT-Universitetet. Og der er rift om dem. Erhvervslivet har akut behov for it-kyndige folk, og mange kandidater har jobtilbud på hånden allerede inden den sidste eksamenskarakter er afgivet.

IT-Universitetet i København

IT-Universitetet inviterer danske ledere til digital opgradering!

Alexander RichterBusiness ITEfteruddannelseIværksætteriSamarbejderforretninginnovationledelsedigitalisering

23. juni 2017

Er du leder og ønsker du, at gøre din virksomhed bæredygtig i den digitale tidsalder? Så kan du blive en del af projektet Innovations for Leadership (I4L) på IT-Universitetet.

Studerende på ITU.

Efteruddannelse ruster gymnasielærere til at undervise i nyt it-fag

UddannelseDatalogibørn og ungePeter Sestoft

22. juni 2017

Efter sommerferien bliver informatik indført som obligatorisk fag for alle elever på handelsgymnasiet, og dermed er der opstået et akut behov for it-efteruddannelse blandt lærerne. IT-Universitetet i København og It-vest tilbyder derfor sammen et nyt informatikkursus skræddersyet til undervisere i gymnasieskolen.

Hvordan kommer man fra vandfald til agil UX?

EfteruddannelsedesignDigital Design

22. juni 2017

Når man taler om softwareudvikling, taler man ofte om de udviklingsmodeller, der bruges til at styre arbejdet. Mange organisationer er gået fra at bruge en vandfaldsmodel til at gennemgå en agil transformation. Men hvad vil det sige – og hvilke fordele og ulemper er der ved de to tilgange, når vi taler om usability, user experience (UX) design og design?

Cristiano Ronaldo.

Hvad er fodboldstjernerne egentlig værd? Big data giver svaret

Business ITForskningbig dataalgoritmer

20. juni 2017

Fodboldspilleres værdi er til evig debat blandt fodboldfans, men måske er big data fremtidens metode til at bestemme prisskiltene på stjernerne. Forskere fra blandt andet IT-Universitetet i København har udviklet en algoritme, der beregner spillernes værdi på baggrund af enorme mængder data.

Professor Roman Beck

Nyt center skal gøre Danmark til en smeltedigel for blockchain-teknologier

Roman BeckBusiness ITForskningIværksætteriSamarbejderUddannelseDatalogiblockchaininnovationit-sikkerhedoffentlig itprivacy

15. juni 2017

Blockchain-teknologier vil revolutionere it-systemer over hele verden, men vil også udfordre os på en lang række områder. Nu har IT-Universitetet med professor Roman Beck i spidsen etableret European Blockchain Center, som skal sikre, at Danmark er i front på området.

Strategisk innovation

Design Thinking styrker innovation

EfteruddannelseDigital Designinnovation

13. juni 2017

Innovation i virksomheder kan angribes fra mange vinkler, men overordnet handler det om at forstå, hvad udfordringen er, før man forsøger at løse den. Her kan metoden Design Thinking skabe stor værdi, forklarer gæsteprofessor på IT-Universitetet og underviser på kurset Strategisk Innovation, Jose Abdelnour-Nocera.